donderdag 4 april 2013

Snel recept: Appelflappen!



Soms heb ik van die dagen dat ik zin heb om iets te bakken, maar niet weet wat en er eigenlijk ook niet veel tijd in wil steken. Cupcakes maken vind ik bijvoorbeeld hartstikke leuk, maar als ze eenmaal uit de oven komen, ben ik er wel klaar mee en dan moet ik ze ook nog eens versieren. Een snel recept dat super lekker is, maar ook snel klaar is, zijn good ol' appelflappen! Dit receptje kost je in totaal ongeveer 40 minuten.



Ingrediƫnten:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3-4 appels (Jonagold of Goudreinette)
  • 50 gr suiker
  • 50 gr rozijnen
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 1 ei
  • suiker om te bestrooien
Zo maak je het:
Laat de bladerdeeg van te voren ontdooien in de koelkast. Verwarm de oven voor om 200 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in heel kleine blokjes. Mix de blokjes met de suiker, rozijnen en kaneel. Dit wordt de vulling. Verdeel de vulling over de plakjes bladerdeeg en vouw ieder plakje diagonaal dicht. Je kunt hier eventueel een vork bij gebruiken om alles netjes dicht te krijgen. Kluts het ei en bestrijk hier de flapjes mee. Strooi vervolgens suiker (hoe grover de suiker is die je gebruikt, hoe mooier het resultaat!) over de flapjes. Leg ze allemaal op een bakplaat met bakpapier. Houd wat afstand, want ze gaan iets uitzetten! Laat ze 20-25 minuten  op 200 graden bakken.

Even afkoelen en smullen maar! Warm zijn ze echt het lekkerst. Mocht je voor een wat frissere versie willen gaan, dan kun je er voor kiezen wat minder suiker te gebruiken en filodeeg in plaats van bladerdeeg te nemen.
Smakelijk eten!





xoxo Cherry Bomb



Geen opmerkingen:

Een reactie posten