zondag 7 april 2013

Cellulite 101


Rokjesdag zit er aan te komen! De temperatuur stijgt stukje bij beetje, niet lang meer en onze fluoriserend witte benen mogen het daglicht weer zien. Sommigen zien hier met groot plezier naar uit, maar velen maken zich tegelijkertijd ook druk om die cellulite billen en benen. Wat is het en wat kan je er tegen doen? Lees verder!


Als eerste moet ik zeggen dat cellulite niets is om je voor te schamen. Ongeveer 90% van de vrouwen krijgt er na haar 20e jaar last van. Je lichaamsbouw of vet percentage heeft overigens niets te maken met cellulite. Zowel vrouwen met overgewicht, vrouwen met een gezond gewicht en vrouwen die heel slank zijn kunnen last krijgen van cellulite. Waarschijnlijk heeft het meisje op de foto ook cellulite, maar ook Photoshop om het weer allemaal weg te poetsen. Cellulite op je dijen en billen is verder onschuldig.

Hoe ontstaat cellulite dan?
Vrouwen hebben veel meer last van cellulite dan mannen. Dit komt doordat het vrouwelijk lichaam vet op een heel andere manier opslaat dan het mannelijk lichaam. Cellulite hoort dus ook een beetje bij het vrouw zijn. Verder kan cellulite ontstaan door een ongezonde levensstijl, te weinig bewegen, door de hormoonhuishouding of door het ouder worden. 

Wat kun je er aan doen?

Van cellulite afkomen vraagt doorzettingsvermogen, het zal niet van de een op de andere dag over gaan. Wel zijn er gelukkig dingen die helpen om de cellulite te verminderen of te voorkomen. Nog een bijkomstigheid: deze dingen kosten allemaal weinig geld. De dure crèmes die zogenaamd cellulite verminderen zijn namelijk onzin!
Het is belangrijk om gezond te eten en goed te bewegen. Door gezond te eten zorg je er voor dat je lichaam geen voedingsstoffen binnenkrijgt die zich lekker op je dijen kunnen nestelen. Daarbij is het ook erg belangrijk om genoeg te drinken! Cellulite kan namelijk ontstaan doordat je lichaam vocht vasthoudt. Om dit tegen te gaan, moet je ervoor zorgen dat je juist genoeg drinkt. Genoeg is zo'n 1.5 liter water per dag. Meer is echt niet nodig en kan zelfs ongezond zijn. Drink je dus al 1,5 liter water per dag, dan hoef je hierin niets te veranderen. 

Zorg er ook voor dat je voldoende beweegt. Dit stimuleert de bloedcirculatie wat helpt om de cellulite te verminderen. Hardlopen is hier bijzonder geschikt voor! Ook een lekkere massage op zijn tijd bevordert de bloedcirculatie.

Tip:
Scrubben met koffiedik! De cafeïne in koffie en scrubben helpen bijde om de bloedcirculatie te bevorderen. Overigens is het wel zo dat koffie op je huid ervoor zorgt dat je cellulite vermindert, maar het drinken van koffie het juist weer erger maakt (typ ik, nippend aan een kopje koffie). Een kopje koffie op z'n tijd kan geen kwaad, maar vind hier mate in. 


Dit heb je nodig: een half kopje koffiedik, 2 eetlepels olijfolie. Deze twee roer je door elkaar, het liefst terwijl de koffiedik nog warm is. Gebruik het terwijl je in de douche staat, want het geeft een troep! Scrub de delen waar je de cellulite hebt grondig en laat de koffiescrub het liefst ook nog even in trekken. Je zult zien dat het al direct effect heeft. Gebruik deze scrub 2 a 3 keer per week om blijvend resultaat te zien. Overigens moet je daarbij wel gewoon goed eten, drinken en bewegen. Alleen de koffiescrub zal niet helpen!

Ik ben inmiddels al druk bezig met voorbereiden op rokjesdag. Ik hoop dat ik je wat pointers heb kunnen geven!

xoxo Cherry Bomb

1 opmerking: