maandag 1 april 2013

Natuurlijke gezichtsmaskers



Gezichtsmaskertjes zijn super leuk en fijn. Maar als je ze in de winkel koopt, ook best duur. Soms heb je zin in een maskertje, maar heb je er geen meer thuis en heb je ook geen zin om eerst naar een drogisterij te gaan! Als laatste kan het natuurlijk ook zijn dat je een allergische reactie krijgt van ingrediënten die in gezichtsmaskers worden gebruikt, of dat je gewoonweg liever alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt.
Bij deze een gezichtsmasker voor ieder huidtype:

  • de gecombineerde huid
  • de normale huid
  • de droge huid
  • de vette huid
  • de gevoelige huid


Gecombineerde huid
De gecombineerde huid kenmerkt zich doordat er zowel vettere als drogere delen in het gezicht te vinden zijn. Best lastig dus om daar goed voor te zorgen! Dit masker kalmeert en balanceert je huid.

Ingrediënten:
1 peer
1 eierdooier (het eigeel dus)
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het:
Prak de peer goed. Meng het met de eierdooier en olijfolie. Breng het aan op je gezicht en laat het 15 minuten zijn werk doen. Spoel het daarna af met lauwwarm water. Gebruik niet te heet water, anders kan de dooier stollen!

 

Normale huid
De normale huid heeft weinig problemen op huidgebied. Uiteraard moet je deze wel goed verzorgen zodat je huid ook probleemloos blijft! Dit masker geeft je huid een lekkere oppepper.

Ingrediënten:
1 banaan
een beetje kwark

Zo maak je het:
Prak de banaan goed fijn en mix het met de kwark tot het een egaal mengsel is. Breng het aan en laat het 15 minuten intrekken. Daarna afspoelen met warm water.



Droge huid
De droge huid heeft een tekort aan vocht en/of vet. Hij voelt snel trekkerig aan en lijntjes zijn extra goed zichtbaar. Dit masker helpt de vocht- en vetbalans van je huid te herstellen.

Ingrediënten:
halve advocado
2 eetlepels honing

Zo maak je het: 
Prak de advocado helft fijn (en maak van de andere helft een lekkere dipsaus ;) ). Roer de honing erdoor totdat je een zachte crème krijgt. Breng het aan op je gezicht en laat het 10-15 minuten intrekken. Spoel het af met lauwwarm water. Dep je huid droog en breng een voedende crème aan.



Vette huid
De vette huid maakt vaak teveel talg aan, waardoor de huid vet wordt. De klieren van de huid kunnen ook verstopt raken, waardoor puistjes ontstaan. Dit masker reinigt de huid intensief, om puistjes te voorkomen.

Ingrediënten:
5 aardbeien
1 eetlepel kwark
1 eetlepel honing

Zo maak je het:
Prak de aardbeien fijn en roer deze door de kwark. Roer nu de honing erdoor totdat je een egaal mengsel krijgt. Breng het aan op je gezicht en laat het 15 minuten zijn werk doen. Spoel het daarna af met lauwwarm water.



Gevoelige huid
De gevoelige huid reageert sterk op verschillende ingrediënten, vooral niet natuurlijke ingrediënten. Hierdoor kunnen roodheid, puistjes of droge plekjes ontstaan. Ook als je huid verbrand is door de zon, kun je dit masker gebruiken.

Ingrediënten:
2 eetlepels kwark
1 eiwit
1 eetlepel honing

Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten door elkaar totdat je een glad mengsel krijgt. Breng het aan op je gezicht en laat het 10 minuten intrekken. Spoel het daarna af met lauwwarm water.



Zo, dit waren de huidmaskers voor ieder huidtype! Wat is jouw favoriete homemade masker?

xoxo Cherry Bomb
 


2 opmerkingen: