woensdag 28 augustus 2013

Haartrends herfst/winter 2013-2014



Volgens de weermannen en -vrouwen hebben we nog wel even zomer, mij hoor je niet klagen! Maar het onvermijdelijke zit er toch aan te komen, op een gegeven moment gaat het herfst worden, en ook de winter zal vast niet thuis blijven dit jaar. Wat dan wel weer leuk is, is dat je jezelf weer een make-over kan geven! Vandaag bespreek ik met jullie de haartrends van aankomend seizoen. Wat kan wel en wat is echt helemaal not done? Misschien ben je wel super hip met je kapsel dat je al jaren niet verandert hebt!


Eén van de dingen die ik erg leuk vind aan beauty en fashion, is dat je de maatschappelijke situaties er zo duidelijk in terug ziet. De crisis is nog steeds niet voorbij, en dat zijn we met z'n allen eigenlijk hartstikke zat. Dit zie je terug in de haartrends van dit jaar, want het sleutelwoord is glamour. We willen terug naar de dagen van pracht en praal, waar alles niet chique genoeg kon zijn.



Kort haar
Kort haar is natuurlijk ieder jaar een optie, maar dit keer wordt het korte koppie extra in de spotlights gezet. Vermijd wel het 'pittig kort kapsel'-syndroom! We gaan voor mooie, zachte, korte lokken, niet voor gekke sprietjes en plukjes verdeeld over je hoofd.


Lang haar
1940's revival, here we come! Niet veel tijden waren zo glamourous als de jaren '40 van de vorige eeuw. Prachtig, lang, glanzend haar met zachte krullen. De ene kant achter je oor geschoven, mooie eyeliner erbij en je bent helemaal klaar!


Kleur
Voor haarkleur zien we twee trends. Aan de ene kant hele natuurlijke haarkleuren, zoals donkerblond en lichtbruin. Hierbij worden zachte highlights en lowlights aangebracht om diepte te creëren en de boel nog echter te laten lijken. Als je van nature blond bent, heb je immers ook lichtere en donkerdere lokken. Je haarkleur hoeft niet puur natuur te zijn, zolang het er maar zo uit ziet!
Helemaal tegenovergesteld aan de natuurlijke trend, zijn de pastel kleuren. We zien ze al een paar seizoenen voorbij komen bij de echte daredevils en het mag nog steeds. Nieuw is dat je als fris en fruitig jong persoon, ook best grijs haar mag hebben! Vind je grijs wel heel drastisch, dan kun je ook kiezen voor licht asblond.
De ombré en dipdye trend is nu wel voorbij. Mocht je die toch wel érg leuk vinden, dan kun je nog gaan voor een minder dramatische kleurovergang.

Trends zijn natuurlijk leuk en aardig, maar uiteindelijk moet je vooral lekker zelf kiezen wat je wilt! Ga naar een kapper die je vertrouwd en die let op wat bij jou staat en draag waar jij je goed bij voelt. Een kort donkerblond kapsel is hartstikke hip, maar als daaronder een sip gezichtje vandaan komt, is het niks. Voel jij je gelukkig met een heftige rode bob? Vooral doen!

xoxo Cherry Bomb



Geen opmerkingen:

Een reactie posten