zaterdag 31 augustus 2013

Fashion webshop: SheInside



Een aantal dagen geleden heb ik een nieuwe webshop ontdekt: SheInside. SheInside is een webshop gebaseerd in China en opgericht in 2008. Ze richten zich op vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. SheInside wil de nieuwste trends aanbieden, voor een lage prijs. Lees verder waarom ik deze webshop zo leuk vind!




SheInside is echt een gigantische webshop! Iedere dag komen er nieuwe items binnen. Deze items komen, volgens mij, allemaal uit China. Dit betekent dat het met de items een beetje hit or miss is. Sommige kleding zal hartstikke prima zijn, maar het kan ook voorkomen dat je iets ontvangt dat toch wat minder is. Over het algemeen is de kwaliteit te vergelijken met H&M kleding. 

Er zijn meerdere dingen die ik erg fijn vind aan deze webshop. Ten eerste plaatsen ze bij alle items zelf gemaakte foto's, die duidelijk en van goede kwaliteit zijn. Daarnaast vind je er veel kleding die niet zo snel in 'gewone' winkels vindt, zoals truien met over de top prints. Ook hebben ze regelmatig kortingsacties, want de prijs is ook zeker niet onbelangrijk! Over het algemeen zijn de kledingstukken zeker niet duur. Bij ieder kledingstuk kun je ook een review achterlaten, waardoor je van anderen kan lezen wat zij over het item te zeggen hebben. Als laatste is er een lookbook tabblad. Hier vind je een hele collectie aan outfits van o.a. fashionbloggers, met kledingstukken van SheInside. Hier kun je heel veel inspiratie opdoen!




Een nadeel is dat je dus bij aankoop niet gelijk iets kan zeggen over de kwaliteit van de kleding, hoewel de reviews hier je wel wat meer zekerheid over kunnen geven, als die bij het kledingstuk staan. Ook retourneren wordt lastig, aangezien de verzendkosten van jou naar SheInside voor jouw rekening komen.

Wat ik ook jammer vind, is dat je soms de items op de website, nóg goedkoper op eBay kunt vinden. Dit zijn dan wel precies dezelfde items, maar dan goedkoper. Het is dus handig om, voordat je iets van SheInside gaat kopen, even op eBay te zoeken of je het niet goedkoper kunt vinden! Je moet hiervoor natuurlijk wel een eBay account hebben, en niet iedereen heeft die. Om eerlijk te zijn kan ik verder geen nadelen meer bedenken!


De verzendkosten bij SheInside zijn gratis. Het duurt dan ongeveer 2 tot 3 weken voordat het bij jou binnen is. Je kunt ook nog voor snellere manieren van verzenden kiezen, deze kosten $7 of $15. Ik vind dat een heel redelijke prijs! De pakketjes markeren ze met een lage waarde, waardoor de kans op douane kosten in Nederland een stuk kleiner wordt. Officieel is dit wel illegaal om te doen. Betalen doe je via een credit card, PayPal of Western Union.




Als laatste wil ik ook even uitleg geven waardoor de items zo goedkoop kunnen zijn. Ten eerste omdat een merknaam zoals Zara of Mango er niet tussen komt. Ten tweede omdat de Chinese overheid export van producten heel erg stimuleert door o.a. het geven van allerlei soorten subsidies aan de verkopers.  

Voordelen:
- goede prijs voor producten
- unieke kleding die je niet zo snel hier in de winkels zal tegenkomen
- regelmatig kortingacties
- reviews zijn makkelijk beschikbaar
- ze hebben een lookbook gemaakt door fashion bloggers ter inspiratie.
- verzendkosten zijn gratis of heel redelijk als je een snellere service wilt.

Nadelen:
- sommige items kun je goedkoper op eBay vinden
- je bent niet zeker van de kwaliteit als er geen reviews bij het item staan
- retourneren is duur

Outfit van een blogger. De jurk is van SheInside voor $35,05


xoxo Cherry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten