zondag 25 augustus 2013

Make-up trends herfst/winter 2013-2014



Oei het zit er toch echt aan te komen hoor! Eind augustus, onze laatste zomerse dagen zijn begonnen. Voor dat je het weet is de herfst alweer aangebroken, persoonlijk niet mijn favoriete seizoen. Geef mij maar een lange zomer! Om het leed wat te verzachten, neem ik vandaag met jullie de make-up trends van aankomend seizoen door. Er is weer veel nieuws op beauty gebied! Lees verder om er achter te komen wat de nieuwste trends zijn, en om mij aan het werk te zien als model!


Gezicht:
BB cream, CC cream, foundation, pffff. Wat is de beste keuze? Dit seizoen is er niet één specifiek product wat je echt moet gebruiken voor je gezicht. Een natuurlijke dekking is helemaal in en je gezicht mag een beetje glowy blijven. Kies dus een foundation die niet teveel dekt, laat sproetjes nog een beetje doorschijnen. Het moet lijken alsof je niks op hebt. Ga je huid ook niet bruiner maken dan hij is! Bronzers zijn voor de zomer om je net dat beetje umpf te geven, niet voor de winter. Heb je een beetje een pips snuitje? Hier de gouden tip: lipstick als blush! Kies een mooie kleur die tussen rood en roze in hangt, gebruik hiervoor wel een romige lipstick. smeer hier wat van op je hand, en veeg met één vinger heen en weer over de aangebrachte lipstick, hierdoor maak je hem warm en soepel en krijg je de juiste hoeveelheid op je vingers. Vervolgens maak je korte veegjes net onder je jukbeen, vanaf je oor richting mond. Zelf gebruik ik hier graag Bourjois Rouge Edition in 17 Rose millésime voor. Dit seizoen mag je je blush ook helemaal weg laten, voor een iets stoerdere look.

Prachtige nude-look zonder blush

Ogen:
Voor de ogen zien we twee trends: de cat eye en de terugkomst van de jaren 90, met grijs en paars. Je mag dus weer je eyeliner kunsten laten zien! Zowel zwaar en dramatisch als heel klein en subtiel zijn helemaal goed. De oogschaduw is bijzonder! We gaan terug naar de jaren 90 met paarse en grijze tinten. De klassieke smokey eye mag even terug in z'n hokje en maakt plaats voor een hele subtiele smokey eye. Slechts één kleur oogschaduw dragen is ook oké! Ook kun je gaan experimenteren door matte en shiny oogschaduw samen te gebruiken. 
De wenkbrauwen zijn naturel. Heb je volle wenkbrauwen van jezelf? Lekker zo laten! Heb je hele fijne dunne wenkbrauwen? Teken ze dan een beetje bij, maar maak ze niet veel voller dan dat ze van nature zijn, dit past hoogstwaarschijnlijk dan niet bij je gezicht. Vermijd de Scouse Brow at all times!

Hier maakt Lyne Desnoyers van M.A.C mij op! Ze gebruikt een paarse oogschaduw welke ze heel subtiel aanbrengt. Door te beginnen bij de binnenste hoek van je wenkbrauw en de lijn door te trekken tot aan je buitenste ooghoek, geef je je gezicht wat meer vorm.

Lippen:
Ook hier zie je weer trends. Aan de ene kant de donker rode lippen, aan de andere kant een simpele gloss. Ken je nog die doorzichtige lipgloss die iedereen een aantal jaren geleden om de 10 minuten op haar lippen smeerde? Hij mag weer hoor! Kies je toch voor de donker rode lippen? Zorg dan dat je look verder zo naturel mogelijk blijft. Skip zelfs alle oog make-up als je je daar comfortabel genoeg bij voelt. Verder mogen je lippen echte kunstwerkjes worden door ze bijvoorbeeld een ombre look te geven.

Hele mooie ombre lippen! De rest van de make-up is naturel: geen blush, een highlighter in de ooghoeken en wat mascara. De wenkbrauwen zijn alleen geborsteld.

xoxo Cherry Bomb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten