maandag 2 september 2013

10 Tips om lang en dik haar te krijgen


Lang, dik en gezond haar, wie wil dit nu niet? Hier 10 tips om je haar langer te laten groeien en het er gezond uit te laten zien.


1. Was je haar niet iedere dag. Als je iedere dag je haar wast, verwijder je de natuurlijke oliën die je haar en hoofdhuid beschermen. Doe je dit te vaak, dan eindig je met droog haar. Was je haar ongeveer 3x in de week. Eerst zal je haar vet worden, maar al snel past je hoofdhuid zich aan en wordt het minder vet. Je kan in de tussentijd ook nog een droogshampoo gebruiken. Spoel je haar als laatst met koud water, om de haarschubben te sluiten en frizzy haar te voorkomen.

2. Droog je haar voorzichtig. Als je haar nat is, is het heel breekbaar. Droog je haar daarom ook door zoveel mogelijk water uit te knijpen en het verder droog te deppen met een handdoek. Ga niet heftig wrijven. Kam je haar met een wijde kam.

3. Stijl je haar voorzichtig. Gebruik het liefst geen föhn, stijltang of krultang. Moet je het toch föhnen, gebruik dat de koude setting. Als je je haar toch met hitte gaat bewerken, gebruik dan eerst een beschermende spray.

4. Ga chemicaliën uit de weg. Shampoo's doe je bij de drogist kunt krijgen, zitten vaak vol met SLS of SLES, parabenen en sulfaten. Deze zijn slecht voor je haar. Kies liever een natuurlijke shampoo, deze is milder en maakt je haar net zo goed schoon. Een goede shampoo is die van Say Yes to Carrots, verkrijgbaar bij De Tuinen (hij is ook goed betaalbaar!). In conditioners zitten vaak siliconen, vermijd deze ook want die kun je alleen uit je haar krijgen met een shampoo mét SLS.

5. Eet gezond. Hoe je eet, reflecteert in je huid en haar. Vitamine B is goed voor mooi dik en sterk haar. Vitamine B kun je vinden in fruit, groente en noten. Eiwitten bouwen je haar op, dus neem hier ook voldoende van. Eiwitten vind je terug in vlees, vis en peulvruchten. Omega-3 geeft je haar een mooie glans. Dit kun je vinden in vette vis, noten, olijfolie en avocado. 

6. Drink genoeg water. Een tekort aan water kan je huid en haar dof laten worden. Drink dus genoeg! Ongeveer 8 glazen per dag. Kies voor water of thee. Lust je geen water? Doe er dan een klein beetje siroop doorheen.

7. Neem vitamine pillen. Biotine (5000 mcg per dag) geeft je een gezonde en sterke huid, nagels en haren.

8. Laat je haar los. Strakke elastiekjes en pinnetjes kunnen je haren beschadigen, waardoor ze afbreken.

9. Masseer je hoofdhuid. Masseer je hoofdhuid 2-3 keer per week voor ongeveer 10 minuten. Hiermee stimuleer je de doorbloeding, wat je hoofdhuid helpt gezond te blijven. Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezond haar.

10. Knip dode puntjes af. Dode puntjes zorgen er niet voor dat je haar niet meer groeit, maar het laat je haar er wel ongezonder uit zien. Knip ze dus ongeveer eens in de 6 weken af. Heb je na 6 weken nog gezonde puntjes? Laat ze er dan lekker aan!

xoxo Cherry

Geen opmerkingen:

Een reactie posten